БИЛКОВ ЧАЙ : бял трън; куркума; бял пипер

3,00 лв.
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Куркумата и Белият трън са билки и двете се използват повече от 2000 години за лечение на различни здравословни проблеми. Въпреки, че тези билки имат малко общи черти, понякога се свързват като лечение на проблеми с черния дроб.

Белият трън е една от най-ефективните билки за черния дроб. Тя често се използва като съпътстваща терапия от хора с чернодробно увреждане в резултат от болести като цироза, омазнен черен дроб, хепатит. Редица проучвания показват подобрение в чернодробната функция при хора със заболяване на черния дроб, приемащи добавка с екстракт от бял трън. Резултатите от тях подсказват, че билката може да намали чернодробното възпаление и увреда.

Белият трън има противовъзпалително действие и е силен антиоксидант, както и куркумата. За съжа-ление, куркуминът в куркумата се абсорбира слабо в кръвта. В резултат на това може да се пропусне предимствата му за здраве,но добавянето на бял/черен пипер може да помогне. Изследванията подкрепят, че комбинирането на пиперин от бял/черен пипер и куркумин в куркума повишава усвояването на куркумин .

За отслабване: Ако следвате здравословна диета за редуциране на килограмите, добавете към нея и бял пипер. Той ще помогне по естествен път за изгарянето на излишните мазнини.

При кашлица и болно гърло: когато страдате от кашлица и болки в гърлото може да се доверите на комбинацията от мед и бял пипер.

Контрол на кръвното налягане и кръвната захар: Тъй като белият пипер е богат на флавоноиди и витамини С и А, той по естествен път може да ни помогне да поддържаме кръвното налягане в норма.

Намалява риска от язва на стомаха Консумацията на бял пипер може да елиминира бактериите, причиня-ващи язва в стомаха и червата.

За здрави кости: С напредването на възрастта, костна-та плътност намалява. Благодарение на минералите манган, мед и магнезий, които се съдържат в белия пипер, може по естествен път да подхраним костите си и да ги направим по-устойчиви на травми.

Подобни продукти