БИЛКОВ ЧАЙ: бял трън; бял равнец; бяла мента

3,00 лв.
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

Белият трън наистина е една от най-ефективните билки за черния дроб. Тя често се използва като съпътстваща терапия от хора с чернодробно увреждане в резултат от болести като цироза, омазнен черен дроб, хепатит. Редица проучвания показват подобрение в чернодробната функция при хора със заболяване на черния дроб, приемащи добавка с екстракт от бял трън. Резултатите от тях подсказват, че билката може да намали чернодробното възпаление и увреда.

Белият равнец е използван от древните гърци още преди 3000 години за лечение на външни рани. От цветовете и листата правели чай за общо укрепване на тялото. Пресните листа използвали, за спиране на кървенето от рани, лечение на стомашно-чревни проблеми, треска, намаляване на менструалното кървене и по-добра циркулация. Другата по-известна употреба на пресните листа от бял равнец тогава, била свързана с облекчаване на зъбобол.Според китайската медицина белият равнец е много ефективно естествено средство за облекчаване на проблеми с бъбреците, далака и черния дроб. До ден днешен китайците използват извлека от тази билка за общо тонизиране на организма и увеличаване на енергията. Белият равнец се отличава с много богат фитохимичен състав. Съдържа етерични масла (с хамазулен), танини, горчиви и слузни вещества. Богат е на апигенин, инулин, холин, органични киселини, мастни киселини и смоли, витамини С и К, минерали, флавоноиди, алкалоиди и т. н.

Бялата мента е култивирано растение, което не расте в дивата природа. Съцветията му се образуват от люлякови или розови цветя. А сред сортовете домашна и дива мента има растения, които имат бели цветя. Всеки от тях е уникален и има свои собствени ползи за хората, когато се прилага в различни сфери на живота. Използва се в медицината като холеретик, аналгетик, тоник. Яденето на тази мента в храната повишава имунитета. В диетиката чаят от мента се използва за отслабване и елиминиране на токсините от тялото.

Подобни продукти