Бял трън и глухарче (корен) 60 бр. х 500 mg. желатинови капсули

20,00 лв.
Опции за покупка
Моля, изберете:
Продуктът е успешно добавен в количката

       Съставки : Екстракт бял трън (Silybum marianum)  и екстракт корен от глухарче (Taraxacum); кристална целулоза  и растителна капсула .

 

Предназначение: Растителната капсула  е  помощно средство към хранителният режим и нормалното функциониране на имунната система, черен дроб, жлъчката и храносмилателната система.

Препоръчителна доза за дневен прием : по 1 капсули / 500 mg. / два пъти на ден по време на хранене.

Съставки в 1 капсула: Екстракт бял трън (Silybum marianum) – 250 mg. и екстракт корен от глухарче (Taraxacum) – 250 mg.;

 Помощни вещества: растителен желатин, кристална целулоза.

Съставки на препоръчителната дневна доза за прием : Екстракт бял трън (Silybum marianum)  и екстракт корен от глухарче (Taraxacum) - 1000 mg.

 

Растителните капсули са подходящи за вегетарианци и вегани !

 

Растителен продукт, съдържащ активни растителни вещества! Не са добавяни витамини, минерали или други хранителни вещества! Не е лекарствено средство или хранителна добавка!

Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява при стайна температура на място, недостъпно за деца.

Произход на капсулите: България

Бял трън , научно известен като Silybum marianum, е билка, традиционно използвана за поддържане на здравето на черния дроб. Основното активно съединение в белия трън е силимарин , смес от флавонолигнани, които проявяват антиоксидантни, противовъзпалителни и антифиброзни свойства. Смята се, че силимаринът поддържа функцията на черния дроб чрез намаляване на оксидативния стрес, насърчаване на регенерацията на чернодробните клетки и осигуряване на защитна бариера срещу вредни вещества, които могат да увредят черния дроб.

Клиничните проучвания са подкрепили хепатопротективните ефекти на белия трън. Изследванията показват, че силимаринът може да помогне за забавяне на прогресията на чернодробни заболявания като алкохолен хепатит, цироза и неалкохолна мастна чернодробна болест . Освен това може да засили процесите на детоксикация, като засили способността на черния дроб да обработва и премахва токсините от тялото.

Коренът от глухарче традиционно се използва за поддържане на здравето на черния дроб. През годините се е използвал за стимулиране на чернодробната функция и засилване на процесите на детоксикация на тялото. 

Подобни продукти